Nešić podijelio lažnu sliku Vijećnice u bojama Kosova, pa zaprijetio gradonačelnici Karić

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić reagovao je ljutito na fotošopiranu sliku sarajevske Vijećnice u bojama zastave Kosova, koristeći priliku da zaprijeti gradonačelnici Benjamini Karić.Između ostalog, Nešić je objavi spomenuo nepoštovanje institucija BiH.”

A stalno kukaju da RS ne poštuje stavove institucija BiH! Ne znam kada je BiH priznala tzv. nezavisno Kosovo? Ko sada ne poštuje institucije BiH? Kada rušiš i prekrajaš komšijske međe, gradonačelnice, znaj da će biti srušena i tvoja”, napisao je Nešić u objavi.Nešić je tako, kao ministar sigurnosti i osoba koja bi trebala biti svjesna opasnosti lažnih vijesti nasjeo na fotošopiranu sliku sarajevske Vijećnice u bojama zastave Kosova, jer Vijećnica nije bila osvjetljena.

Također, Nešić je ovu lažnu vijest iskoristio kao priliku da napadne Bosnu i Hercegovinu i pošalje, kao kriptovanu, ali očitu poruku o promjeni granica.Ranije je Nešić, iako je ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, odao počast napadačima koji su iz zasjede ubili kosovskog policajca, a zatim poginuli u antiterorističkoj operaciji policije Kosova.

Nešić je lažnu vijest iskoristio da se obračuna sa probosanskim snagama, a sam je reagovao bez da je sačekao stav institucija Bosne i Hercegovine.Inače, Gradsko vijeće Sarajeva je 26. juna ove godine donijelo odluku o obustavi projekcija na fasadi Vijećnice, osim za dane važne za državu BiH i grad.

klix.ba