SDA-ova komisija odbila Mehmedovićevu žalbu: Neka vam je sretno sa doživotnim predsjednikom

Šemsudin Mehmedović je podijelio informaciju kako je Apelaciona komisija SDA odbila žalbu koja je uložena na Odluku Izborne komisije SDA o odbijanju prijave kandidature za Predsjednika SDA.

Kako je navedeno odluku je donijela Apelaciona komisija u sastavu Dževad Mahmutović, Safet Kešo i Sedad Dudić.”Ovo je jedan pamflet, koji ni formalno a pogotovo suštinski ne zadovoljava elementarne pravne norme, koje su sami postavljali.

Nevjerovatan je stepen kršenja Statuta SDA, elementarnih pravnih praksi, same suštine postojanja SDA kao političke stranke”, poručio je Mehmedović.Istakao je kako po nalogu Bakira Izetbegovića “ponovo djeluje pravnik Dževad Mahmutović zbog koga je propala revizija tužbe protiv Srbije za genocid”.

“Nevjerovatan je stepen podaničkog odnosa Apelacione komisije, prema šefu koji postavlja standarde koji se mijenjaju iz dana u dan, sa jednim ciljem, da željeni vođa ne bude ugrožen. Osim formalno pravnih potpuno su zanemareni suštinski principi demokratije i slobode izbora”, kazao je Mehmedović.Poručio je da je SDA važila za stranku koja je postavljala standarde, koji su se preslikavali kod drugih, a da je danas drugaćije i da SDA standarde niko drugi ne želi.”

Ostat će u povijesti upamćeni kao neko ko je na vrlo grub način uzurpirao SDA od naroda, ali i kao neko ko je zanemario sve demokratsko-liberalne standarde zarad ličnih pozicija. Gotovo je sigurno da će to ostaviti dalekosežne posljedice po snagu, stabilnost SDA, ali i budućnost Bosne i Hercegovine.

Protiv diktature, jednoumlja, nepravde i zidova borićemo se sa demokratijom, slobodom, pravdom. Gradićemo mostove sa svim našim prijateljima. I nećemo odustati od naše misije izgradnje bolje SDA. Podrška raste iz dana u dan i ovo je samo početak. Bez straha do pobjede! Neka vam je sretno sa doživotnim predsjednikom”, zaključio je Mehmedović.

klix.ba