Sarajevo: Sejo Brajlović ispunio obećanje i platio troškove turista kojima su izbušene gume

Sejo Brajlović platio je troškove turista iz Srbije, čije su gume na automobilima bile izbušene u Sarajevu tokom novogodišnjih praznika.

Ugostitelj Sejo Brajlović je ispunio obećanje i platio popravak automobila srbijanskih državljanja, koji su za novogodišnje praznike bili u Sarajevu.

Kako saznajemo plaćene su nove gume i postavka istih, a onda su dobili i večeru kod ovog poznatog sarajevskog ugostitelja.Informaciju o razvoju događaja podijelili su na Facebook stranici “Stranica ljubavi između Srba, Hrvata i Bošnjaka.

Širimo ljubav, a ne mržnju”, nakon što je Brajlović na društvenim mrežama podijelio informaciju da je spreman platiti štetu.Kako saznajemo, jedan od vlasnika oštećenih automobila Bojan Gregurek se oglasio putem ove stranice i napisao da je zahvalan na svemu što je Brajlović uradio za njega i njegovog zeta, koji je ujedno i vlasnik drugog oštećenog automobila.”

Želim samo da vam javim da je Sejo ispoštovao svaku reč i da je stvarno kupio sve nove gume, platio montiranje, balansiranje i dobili smo besplatnu večeru”, napisao je na početku svoje objave vlasnik oštećenog automobila.

Također, navodi da je nakon ovog neugodnog događaja, upoznao mnoge divne ljude u Sarajevu, koji su se potrudili da im olakšaju boravak dok se situacija ne riješi.

Smatram da smo ovim lošim gestom upoznali mnogo divnih ljudi u Sarajevu, počev od policije, forenzičara, vulkanizera, vlasnika konobe ‘Luka’ iz Sarajeva kao i velikom gospodinu Seji koji sve sve finansirao.

Svi su pružali bezuslovnu pomoć kako su znali i umeli. Ja samo mogu da kažem hvala tom čoveku koji nam je omogućio da upoznamo predivne ljude iz Sarajeva”, dodao je Gregurek.Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je i Sejo Brajlović, koji je naveo kako nije sam sudjelovao u ovom humanog gestu.

Naime, jedan njegov prijatelj Gabrijel iz Travnika također je želio pomoći komšijama iz Srbije te im poklonio po 100 eura za putne troškove.

klix.ba