SAKIB MEMIĆ: SUPRUZI HAJRIJI SU STAVILI PIŠTOLJ NA GLAVU, USPJELA JE IZVUĆI PIŠTOLJ I PUCALA JE

Jučer se u Cazinu, desila pucnjava u kojoj je jedna osoba teško povrijeđena i koja se prema posljednjim informacijama nalazi u teškom stanju u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Kako smo ranije naveli, ovaj se događaj desio na Memića brdu, Stijena kod Cazina.

SAKIB MEMIĆ: SUPRUZI HAJRIJI SU STAVILI PIŠTOLJ NA GLAVU, USPJELA JE IZVUĆI PIŠTOLJ I PUCALA JE
SAKIB MEMIĆ: SUPRUZI HAJRIJI SU STAVILI PIŠTOLJ NA GLAVU, USPJELA JE IZVUĆI PIŠTOLJ I PUCALA JE

Naime, u ovom se mjestu desilo teško razbojništvo kada su tri osobe pokušale opljačkati jedan bračni par Memić.

Tom prilikom su supružnici Sakib i Hajrija braneći sebe, a koristeći vatreno oružje, žena je teško ranila jednu osobu kako bi spasila muža koji je u tom trenutku bio u fizičkom sukobu sa jednim od provalnika, dok su ostale dvije osobe pobjegle.

https://youtu.be/6pJi5_uxep8

Suprug Sakib Memić za Avaz kaže da su razbojnici prvo napali njega, jer je on bio na prvom spratu kuće, a njegova supruga Hajrija na drugom.

– Prvo su mene napali. Pištoljima su me tukli, razbili mi glavu. Ima tih kriminalaca, zna to policija. Tukli su me jedno 10 minuta. Ja sam malo fizički jači čovjek, ali su me našli na spavanju, imam 60 godina – kaže Sakib Memić.

– Branio sam se koliko sam mogao, ali onda su izvadili palice, pištolje, razbili mi glavu. Onda su me onesvijestili i ja sam pao pod jedan stol. Oni su mislili da su mene ubili, i onda su jedan ili dvojica otišli gore na sprat kod supruge. Njoj su stavili pištolj na glavu. Izbili su vrata, svu su mi kuću uništili. Rekli su joj “ne mrdaj, ubit ćemo te” – prepričava agoniju koju su preživjeli on i supruga Hajrija.

– Žena je uspjela izvući pištolj, dok su joj prijetili da će je ubiti, i pucala je. Ranila je jednog razbojnika. Kako je ona to uspjela ja ne znam. Onda je nastao haos po kući – kaže Sakib.

Ističe da ima dvojicu sinova koji žive u Švicarskoj. I oni su odmah došli kada su čuli šta se dogodilo, međutim Sakib i njegova porodica sada žive u strahu.

– Strah me. Ne znam šta ja njima mogu ako se vrate – kaže Sakib Memić.

Dodaje da su i ranije bili na meti.

– Prije dvije godine je bio isti napad. Ja sam bio u objektu u Stijeni kada me supruga nazvala i rekla da je napadnuta. Došao sam do kuće, ali su razbojnici pobjegli, i tada je ona pucala na njih – kaže Sakib Memić te dodaje:

– Ostavljali su me u bolnici, ali ja sam došao kući.

CHI