Ranjeni nastavnik iz Lukavca je stabilno, ali i dalje je ugrožen, dva puta su ga oživljavali

Ljekari Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli bore se za život nastavnika engleskog jezika Nedima Osmanovića kojeg je jutros u Osnovnoj školi Lukavac Grad teško ranio bivši učenik.

Nastavnik je zadobio jednu prostrelnu ranu, a ljekari su ga dosad dva puta reanimirali.Maloljetni bivši učenik Osnovne škole Lukavac Grad jutros je u prostorijama škole ispalio nekoliko hitaca u pravcu nastavnika engleskog jezika Nedima Osmanovića.

Njega je jedan hitac pogodio napravivši prostrelnu ranu, a nedugo nakon događaja on je hitno prevezen u Univerzitetski klinički centar u Tuzli, gdje je podvrgnut operativnom zahvatu.”Jutros iza devet sati u našu ustanovu je dovezen 38-godišnji muškarac s povredama vrata nanesenim vatrenim oružjem.

Pacijent je odmah po prijemu reanimiran, obavljene su neophodne minimalne dijagnostičke procedure prije ulaska u operacionu salu i podvrgavanja hitnom zahvatu, koji je obavljen na Klinici za bolesti uha, grla i nosa te Hirurgije vrata i glave”, kazao je pomoćnik direktora za medicinske poslove UKC-a Tuzla Igor Hudić.Igor Hudić (Foto: A. K./Klix.ba)Operativni zahvat tokom kojeg je izvršeno još jedno reanimiranje pacijenta je završen u 12:30 sati.”

Zahvat je obavljen uspješno, a pacijent je nakon dodatnih dijagnostičkih procedura i obrade prebačen u Jedinicu intenzivnog liječenja klinike za anesteziologiju i reanimatologiju. Prema posljednjim informacijama on je stabilan, ali je i dalje životno ugrožen”, precizirao je Hudić.

Hudić je na kraju zaključio da je pacijent zadobio takvu prostrelnu povredu koja sa sobom i u narednom periodu nosi rizike od letalnog ishoda.S druge strane, napadač, odnosno maloljetnik koji još uvijek nema navršenih 14 godina se nalazi pod nadzorom policije.

Klix.ba