More
  spot_img

  Protest na Ilidži nakon ubistva u naselju Otes: Traže da se migranti uklone sa ulica

  U toku je mirni protest građana, koji su se okupili u Maloj aleji na Ilidži, nakon ubistva 36-godišnjeg Jasmina Berovića u ilidžanskom naselju Otes.

  Berović je preminuo nakon što su se on i grupa njegovih prijatelja fizički sukobili sa trojicom nepoznatih migranata, koji nisu željeli napustiti kafić njegovog brata.

  Došlo je do tuče u kojoj je Berović zadobio fatalni udarac nožem, dok su dvojica njegovih prijatelja teško povrijeđeni. Osumnjičeni su u bijegu i za njima traga policija.

  Građani su, kako kažu, izašli kako bi poručili nadležnima da se osjećaju nesigurno i traže da se riješi problem migranata na ulicama u roku od 24 sata.

  Okupljeni su istaknuli kako je Ilidža puna migranata i da se nešto po tom pitanju mora poduzeti, te se ne smije dozvoliti da dođe do toga da ljudi uzmu pravdu u svoje ruke jer su u strahu.

  – Nećemo dozvoliti da oni hodaju, da napadaju naše sestre, našu djecu, otimaju telefone i na kraju evo da ubiju jednog finog momka, a i da nije fin, to je naš momak, naš građanin. Mi to nećemo dozvoliti i borit ćemo se na sve načine da ovo zaustavimo. Mislim da mi ovo nismo zaslužili, pružili smo im krov nad glavom, imaju sve. Apelujem na vladajuće da ih jednostavno zatvore i da ih ne puštaju napolje. Nemaju oni nikakve potrebe ni da prose, ni da se kače na retrovizore, ni da traže, ni marku, ni dvije, ni tri. Neka ih pokupe u avione i vrate odakle su i došli – smatra jedan građanin Ilidže.

  – Izašli smo da odamo počast našem Jasminu, koji je jako dobar momak, koji nikad ni sa kim nije imao bilo kakav konflikt. Drugo, zašto će bilo kojem od njih nož u džepu? Koga se oni boje? Da li je ikakada ijedan naš građanin napao migranta? Zbog toga treba mi da reagujemo i zbog toga tražimo da se ili zatvore u kamp da im se ne dopušta da izlaze ili da izađu iz naše države, doviđenja, prijatno – kazao je drugi učesnik protestnog okupljanja.

  Izvor: Faktor

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci