Potvrđena optužnica protiv državnog parlamentarca Obrena Petrovića zbog poplava

Sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Doboju potvrdio je optužnicu protiv državnog parlamentarca Obrena Petrovića i Milka Vidakovića zbog krivičnog djela Izazivanje opšte opasnosti.

Kako navodi dobojski.info, optužnica je potvrđena 15. decembra nakon što je Okružno javno tužilaštvo u Doboju, nakon sprovedene istrage, 6. decembra podiglo optužnicu protiv Petrovića i Vidakovića.

Optužnica ih tereti da u vremenskom periodu od 13. do 17.05.2014.godine, na području grada Doboja, u situaciji neposredne opasnosti od prirodne nepogode i nadolazeće opasnosti od poplave, usljed stalnog rasta vodostaja rijeke Bosne uzrokovan obilnim padavinama, kao službena lica, Petrović u svojstvu gradonačelnika grada Doboja i komandanta gradskog Štaba za vanredne situacije a Vidaković u svojstvu načelnika gradskog Štaba za vanredne situacije i šefa odsjeka Civilne zaštite grada Doboja, nisu uopšte postupali po propisima i tehničkim pravilima o zaštitnim mjerama od poplave, čime su usljed propuštanja preduzimanja propisanih mjera i radnji, u kritičnom vremenskom periodu, izazvali opasnost za život ljudi i imovine većeg obima, usljed čega je nastupila smrt 11 lica i imovinska šteta većeg obima.

avaz.ba