Pomozimo djevojčici Nedžmi Bečak da prohoda

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Nedžmu Bečak iz Kaknja koja u petoj godini i dalje puže, jer ne može da hoda. Ponovo joj je potrebna pomoć dobrih ljudi. Za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17048 kojim se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve operatere u BiH.

Pomozimo djevojčici Nedžmi Bečak da prohoda
Pomozimo djevojčici Nedžmi Bečak da prohoda

Malena Nedžma je rođena s blažim oblikom Patau sindroma, anomalijama nogica i deformacijom kukova. Do sada je imala pet operacija – kičme, lijeve i desne noge, a prva operacija je urađena kada je imala samo 11 dana.

Njena lijeva noga je iskrivljena na način da izgleda kao da Nedžma sjedi, te joj je potrebna operacija ugradnje fiksatora, kako bi se nogica ispravila. Operacija košta 10.130 eura.

Nedžmini roditelji jedva sastavljaju kraj s krajem i nisu u stanju prikupiti ovaj iznos, pogotovo jer je Nedžma dobila malenu seku na koju je jako ljubomorna, ali je ipak mnogo voli.

Ova malena ljepotica zaostaje za vršnjacima i u psihičkom razvoju, ima i dobroćudni tumor na kičmi koji će vjerovatno morati ponovo operisati.

Osim poziva na broj 17048 pomoći joj možete i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili žiro računa Pomozi.ba organizacije.

AVAZ