Političar iz Naše stranke uporedio SDA i Juventus: Imaju najviše para, a nikom nije jasno kako

Političar iz Naše stranke Amir Purić, inače predsjednik Opštinskog odbora Kladuše, uporedio je Stranku demokratske akcije (SDA) i nogometni klub Juventus, rekavši kako spomenute dvije strane imaju nekoliko “zajedničkih tačaka”.

Juventusu je, podsjećamo, zbog finansijskih malverzacija u periodu od 2018. do prvog dijela 2021. godine oduzeto čak 15 bodova za ovu sezonu, a uz to su i bivši čelnici kluba žestoko kažnjeni te su dobili višegodišnje zabrane učestvovanja u nogometu.

A šta zajedničko “imaju” SDA i Juventus, iako se ovakve tvrdnje ne mogu shvatiti ozbiljno, pokušao je “objasniti” političar iz Naše strane Amir Purić, čije je riječi i “objašnjenje” na kraju prenijela i zvanična stranica ove stranke.

O čemu je riječ i kako je to predstavio?historijski dominantni u nacionalnom takmičenju;na internacionalnoj sceni mnogo manje uspješni;ne prezaju od prljave igre da dođu do rezultata;uvijek imaju par prgavaca u timu;teško se mire sa neuspjehom;ne treba ih nikad potcijeniti i otpisati;uvijek imaju najviše para, nikom nije jasno kako;ma koliko puta bili kažnjeni zbog mutnih zakulisnih radnji, nastavit će to da čine.

Italijani su u petak naveli kako je revizijska kuća Prisma otkrila da u Juventusovim klupskim izvještajima iz 2019., 2020. godine i kvartala 2021. godine postoje nepravilnosti, navodeći da su, između ostalog, fiktivno plaćali igrače i da su se posebno tim služili u vrijeme pandemije koronavirusa.

Zbog toga, kažnjeni su oduzimanjem 15 bodova, a svi čelnici kluba koji su imali veze s tim su suspendovani.

klix.ba