More
  spot_img

  OVI BORCI U FBIH ĆE DOBITI PO 100 KM POMOĆI


  U želji da se spriječi diskriminacija i omogući da i korisnici prava boračko invalidske zaštite, koji primaju novčane naknade iz kantonalnog budžeta ostvare pravno na jednokratnu pomoć u iznosu od 100 KM, Vlada Tuzlanskog kantona danas (TK) je izmijenila i dopunila Program korištenja sredstava za realizaciju dopunskih prava i ostalih izdvajanja sa kriterijima za raspodjelu korisnicima boračko-invalidske zaštite u 2022. godini.

  Vlada TK je odobrila dodatnih 430.000 KM za isplatu navedene jednokratne novčane pomoći osobama koja ostvaruju pravo na novčanu egzistencijalnu naknadu iz kantonalnog budžeta.

  OVI BORCI U FBIH ĆE DOBITI PO 100 KM POMOĆI
  OVI BORCI U FBIH ĆE DOBITI PO 100 KM POMOĆI

  Uvjet za dobijanje jednokratne pomoći, saopćeno je iz Vlade TK, jeste da korisnici nisu obuhvaćeni odredbama Uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o pomoći stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena.

  Podsjećamo, Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je donijela Uredbu o pomoći stanovništvu uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena, kojom je svim korisnicima prava boračko invalidske zaštite, koji primaju novčane prinadležnosti iz budžeta FBiH, uplaćeno po 100 KM.

  CHI

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci