More
  spot_img

  Opozicija u Tešnju na korak do formiranja većine u Općinskom Vijeću

  Općinska organizacija SDP BiH Tešanj bila je u srijedu 9.decembra domaćin sastanka opozicionih stranaka na kome su učestvovali predstavnici SDP-a, A-SDA, SBB-a, Platforme za progres i koalicije LDS-NB.

  Svi prisutni su izrazili spremnost za zajedničko djelovanje u narednom mandatnom periodu, potvrđena je politička volja da se preuzme odgovornost koja je dobijena od građana na proteklim izborima te je formiran blok od 11 vijećnika.

  Za formiranje većine u Općinskom vijeću Tešanj potrebno je minimalno 13 vijećnika te ovim putem pozivamo SzBiH ali i BPS koji imaju po 2 vijećnika da se pridruže ovom bloku. Imamo historijsku priliku ali i odgovornost pred građanima da budemo promjena koju željno isčekuju. Nemojte da to propustimo zbog sitnih interesa.

  U narednim danima očekujemo da će se razgovorima odazvati predstavnici SzBiH i BPS-a, a sve sa ciljem formiranja većine u OV Tešanj.

  Namjera je promijeniti vlast u Općini Tešanj kako bismo pokazali građanima da je moguć i drugačiji pristup politici, drugačiji odnos prema Budžetu i općenito problemima sa kojima se susreću građani Općine Tešanj saopćeno je iz OO SDP BiH Tešanj.

  zosradio.ba

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci