Petak, 1 srpnja, 2022
More
  spot_img

  O ovom Bosancu bruji Amerika: Postao nacionalni junak Amerike nakon herojskog čina

  U SAD-u bruje o herojskom činu državljanina BiH

  Policajac iz američkog gradića Lilburn Almedin Ajanović zaradio je niz pohvala za svoj herojski čin od prije nekoliko dana.

  Policajac iz američkog gradića Liburn Almedin Ajanović zaradio je niz pohvala za svoj herojski čin od prije nekoliko dana.

  Naime, ovaj viši policijski službenik iz gradića koji se nalazi u saveznoj državi Georgia uspio je spasiti dvije osobe iz zapaljenog vagona.

  Iako nije bio na dužnosti, hrabri policajac je čuo poziv preko radiostanice o vlaku koji je iskočio iz šina, koji je gorio i iz kojeg su se čule eksplozije, piše Faktor.ba.

  Iz policije su priopćili, prenosi 11alive.com, da je Ajanović odmah reagirao na poziv. Pješice, krećući se kroz šumu, stigao je do mjesta nesreće gdje je svjedočio eksploziji koja je prouzrokovala veliku vatrenu loptu.

  Po dolasku na mjesto na kojem se dogodila nesreća Ajanović je čuo muške glasove, a bez mnogo razmišljanja, usprkos upozorenjima na opasnost od visoke voltaže, policajac bh. korijena spasio je dvojicu muškaraca.

  Pohvale za hrabri potez Ajanovića stigle su i od gradskih dužnosnika.

  “Možemo biti ponosni na našeg policajca i njegov nesebični pristup u itekako izazovnom zadatku koji je obavio”, kazao je Emil Powell, član gradskog vijeća Liburna.

  Na herojski čin Ajanovića osvrnuo se i gradonačelnik Liburna Tim Dunn.

  “Uvijek sam ponosan na našu policiju, na individualce poput Ajanovića, koji je trčao u opasnost kako bi pomogao onima koji su u nevolji”, istakao je Dunn.

  Dnevnik.ba

  iskraislama

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci