Novalić: Ne treba nam aranžman MMF-a, svi znaju kome treba

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić (SDA) smatra da ovom entitetu nije potrebno dodatno zaduženje kod Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

U prilog ovoj konstataciji istakao je to da postoji, kako je rekao, apsolutna likvidnost. Istakao je da postoje oni kojima je potreban kredit MMF-a.”Imamo apsolutno povoljne ekonomske parametre, apsolutnu likvidnost.

Godina je završena sa suficitiom i u takvim godinama ne treba aranžman MMF-a. Pretpostavljam da svi znaju kome treba. Vjerovatno Republici Srpskoj, možda i državnom nivou ili nekoj novoj strukturi koja bi to upotrijebila za neke nove potrošnje, ali nama ne treba”, naglasio je Novalić.

Tvrdi da su u penzionom sistemu, kako je konstatovao, ostvareni nevjerovatni rezultati, da je BDP tokom njegova dva premijerska mandata porastao za 12 milijardi KM, da se broj zaposlenih povećao za 64.000 te da je izvoz duplo porastao.U intervjuu za Federalnu televiziju (FTV) je poručio da građani trebaju ocijeniti da li je njegov mandat bio (ne)uspješan.

klix.ba