Nikšić oštro reagirao: Naša dva poslanika su glasala za PDP, sve ostalo je laž, imamo dokaze!

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić oštro je reagovao nakon glasanja u NSRS za izbor delagata u domu naroda Parlamenta BiH. Istakao je da “cijelo vrijeme šutimo i trpimo”. – Pozivali smo da napravimo zajedničku listu, odbili su.

Odstupili smo od svojih principa, jer smatramo da ne treba omogućiti bilo kome da ima četiri od pet delegata. Javno smo rekli za koga ćemo glasati.Lako vam je da utvrdite ko je izdao.

Rekli ste da imate znakove kako će glasati svaki od poslanika opozicije da bi spriječili prevare. Pa nismo baš ni mi “od jučer”, znamo i mi s kim imamo posla.

Osigurali smo da se zna kako su naši poslanici glasali. Pozivam vas da to dokumentujete i objavite, a ja sam spreman dokumentovati svima pa i ovom bolesnom tipu, koji pljuje i laže vjerovatno da zametne trag, kako su glasali naši zastupnici.

Tražite izdajnika među sobom. Nas se kanite jednom za svagda. I da, ja nisam baš tako dobre duše pa onome ko je uzeo novac za ovo ne želim da ga troši u zdravlju, ja mu želim da ga troši za lijekove, ko god on bio.

Logika po kojoj prvi pljunem, a onda neka se drugi pere, ovdje ne prolazi. Kako sam rekao znamo s kim imamo posla pa smo se pobrinuli za dokaze. Dakle, da nema nikakve zabune, dva zastupnika SDP BiH su glasala za listu PDP-a za Dom naroda BiH, sve drugo što neko za njih tvrdi je laž. Imamo dokaze da to potkrijepimo – rekao je Nikšić. 

avaz.ba