Nevjerovatne izjave Dodika: Kerns zastupa interese “Muslimana”, kada sam je sreo, poljubila se s Džaferovićem

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik smatra da je potrebno „suzbiti britanske interese u BiH i ne dozvoliti uticaj Velike Britanije na ovim prostorima, jer njihovi predstavnici iznose neistine, kao što je to uradila poslanik Ališa Kerns, rekavši da Srpska pravoslavna crkva (SPC) švercuje oružje na Kosovu“.-

Ona je očigledni lobista. Sreo sam je u Sarajevu i od početka je zastupala interese Muslimana u BiH, a veoma se prisno pozdravila i poljubila sa Šefikom Džaferovićem što govori o tome da su stari znanci. Možemo svjedočiti činjenici i da je sam reisu-l-ulema zahvaljivao i davao joj zahvalnice. Ali, niko ne laže kao britanski parlamentarci – rekao je Dodik Srni.

“Laži i klevete”On je istakao da je riječ o „laži i kleveti prema SPC-u, navodeći da lažne tvrdnje poslanika u britanskom parlamentu ne zaslužuju pažnju.“- Nju treba istaći na stub srama. Zamislite da u jednoj državi, koja pretenduje da bude ozbiljna, postoji takav lažov. Nikakve ponude dobrih namjera ne možete očekivati. Kada je bila u Predsjedništvu BiH prije više od godinu, apsolutno je bila samo na strani Muslimana.

Njoj su osnovni problem Srbi. Zato je i mogla da slaže tako za SPC i Srbiju – rekao je Dodik.Ne doživljavamo ih dobronamjernimAdvertisement0 seconds of 0 seconds On je dodao da Kerns „nije vidjela stradanje koje proživljavaju Srbi na Kosovu, ali da je to dio britanske politike.“- Britanija je potrčala i prva priznala Kosovo.

Mogu im reći samo jednu stvar, a to je da oni nemaju nikakvog utjecaja, niti su ovdje dobro došli – istakao je Dodik.On je rekao da je „laž koja je upućena prema SPC-u milenijumska i da nema nikakvog osnova, te da Velika Britanija u saradnji sa SAD želi da podredi ovaj dio svijeta svojim interesima.“- Evropljani su sterilni u svojim nastojanjima da se ne suprotstavljaju onima koji su ih tako bezočno napustili.

Što se tiče naše politike, mi ne doživljavamo Britance dobronamjernim, već neprijateljski raspoloženim prema Srbima i Republici Srpskoj. Najbolji primjer su za to Pedi Ešdaun i brojni drugi – ukazao je Dodik.

avaz.ba