Nesreća aviona koji je letio na relaciji Sarajevo-Zagreb: Otkazale mu kočnice

Na međunarodnom aerodromu Zagreb u pondjeljak dogodila se nesreća aviona SAAB 340, registarske oznake HA-TAD, Fleet Air Internationala, piše Avioradar.

Teretni avion na letu RAC9001 iz Sarajeva za Zagreb sletio je na stazu 04 zagrebačke zračne luke u 19 sati po lokalnom vremenu te je istu napustio preko rulnice “C” i nastavio prema zapadnoj stajanci, tačnije parking pozicije W4.

Prema informacijama kojima raspolaže AvioRadar, avionu su otkazale kočnice te je udario vozilo tzv. “Follow Me” i zaustavio se ispred teretnog terminala aerodroma.Također prema nepotvrđenim informacijama, avionu je iscurilo hidraulično ulje na rulnici “C”.

U nesreći nije bilo povrijeđenih osoba, a nastala šteta nije poznata. Radi se o avionu starom 34 godine koji održava redovnu “cargo” liniju između Zagreba i Sarajeva.Kako je za AvioRadar potvrdio glavni istražilac avionskih nesreća Danko Petrin, događaj je prijavljen Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom saobraćaju te postupaju po proceduri.# AERODROM ZAGREB

avaz.ba