Navijači Veleža i Željezničara izazvali nerede na ulicama Mostara, ima i povrijeđenih

Šantićevom parku u Mostaru jutros su izbili nemiri, a do tučnjave je došlo između navijača Veleža i Željezničara, koji će večeras u Vrapčićima igrati meč 6. kola Premijer lige BiH.Nakon incidenta koji se dogodio na ulicama Mostara, reagovala je i policija, a saznajemo da poslije tučnjave ima i povrijeđenih navijača.

Navodno, navijači Željezničara su rano jutros stigli u grad i šetali ulicama Mostara, a nakon toga, došlo je do tučnjave s pristalicama Veleža i brzom reakcijom policije, spriječen je još veći incident.

Na mjesto događaja ubrzo je došao veliki broj pripadnika policije i sve se smirilo, odnosno situacija je pod kontrolom.”U 13:15 sati u parku Alekse Šantića došlo je do navijačkog sukoba Red Armyja i Manijaka. Ima povrijeđenih, ima i materijalne štete, trenutno se radi na privođenju navijača koji su ovo izazvali”, rekao je glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Utakmica između Veleža i Željezničara igra se večeras na Areni Rođeni s početkom u 19:45 sati.Znate nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?Mostar FK Željezničar FK Velež navijački nerediFarmaceutski tehničari, Inostranstvo.

klix.ba