Dodik ponosan na građane koji su mu dali podršku na protestima: Pokazali su volju da odbrane RS

Predsjednik RS-a Milorad Dodik komentirao je proteste koji su u petak održani na nekoliko mjesta koja predstavljaju administrativnu liniju između dva entiteta u BiH.U komentaru na društvenim mrežama, Dodik je iskoristio priliku da kritikuje i opoziciju te je rekao kako ne trebaju gledati na to šta on radi.”Opozicija u RS-u govori o svome osim o tome da li je uredu da jedan stranac dođe u BiH i nameće zakone.

Da li je uredu da jedan stranac kaže da onaj ko ne poštuje njega, treba da ide u zatvor. Ne treba da gledaju na mene, već na druge ljude u RS-u. Opozicija o tome uporno šuti i govori neistine da se zaključci NSRS ne poštuju”, rekao je Dodik.

GRANICE U GLAVI

Ima li Dodik uopšte podršku građana kojom se hvali? Protesti su rekli svojeNakon toga, komentirao je i skupove podrške koji su održani u Istočnom Sarajevu, Loparama, Doboju i Nevesinju.”Ponosan sam na sve ljude koji su mi dali podršku, na sve građane koji su na protestima u petak pokazali snagu i volju da odbrane RS. Ponosan sam i na svoje međunarodne prijatelje, koji ne mogu da shvate da može doći stranac i nametati zakone i da postoje Sud i Tuilaštvo BiH koji djeluju na osnovu toga”, zaključio je Milorad Dodik.

Podsjetimo, na protestima podrške Dodiku koji su održani u petak, osim građana prisustvovali su i politički zvaničnici SNSD-a. Okupljeni su nosili transparente podrške Miloradu Dodiku, predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, kao i natpis “Granica postoji”.Na nekoliko lokacija gdje su se protesti održavali prisustvovali su između ostalog Srđan Mazalica, Sanja Vulić, Željka Cvijanović, Radovan Kovačević. Srđan Amidžić.”I to jeste nepravda i dosta nam je više maltretiranja i nepravde s kojom moramo da živimo sve ovo vrijeme.

Mi imamo svoje ‘ruke’ i svoj glas u parlamentu za ono što radimo. Građani Republike Srpske biraju svoje predstavnike koji djeluju u okviru institucija Republike Srpske, lokalne zajednice i na nivou BiH. Dakle, oni su ti koji biraju svoje predstavnike i ne može da kaže ništa Schmidt, ni bilo koji ambasador da jedan predstavnik jeste dobar i da on ispunjava svoje obaveze, a drugi ne ispunjava”, rekla je Cvijanović tokom okupljanja u Doboju.

klix.ba