Nakon što je usmrtio ženu, ubica se zabarikadirao u stanu zajedno sa četverogodišnjim djetetom

U sarajevskom naselju Alipašino Polje je danas došlo do ubistva ženske osobe, nakon čega je ubica pobjegao u svoj stan u Hrasnom gdje se zabarikadirao pa je policija s njim pregovarala do večernjih sati.Ubistvo se dogodilo danas prije 15:00 sati, u stanu u ulici Bosanska, gdje je živjela ubijena E. M. (1992).

Prema nezvaničnim informacijama, policajci su pronašli premlaćeno tijelo, no pretpostavlja se da je ubica koristio i vatreno oružje. Detalji samog ubistva će biti poznati ujutru.Inicijali ubice su A. B. (1989). On je nakon ubistva pobjegao u svoj stan u Aleji Lipa gdje se zabarikadirao zajedno s njihovim četverogodišnjim djetetom.

To upućuje da su žrtva i ubica bili u partnerskom odnosu, no nije jasno da li ga je ona napustila s obzirom na to da su živjeli odvojeno.Specijalna policija je opkolila stan u kojem se nalazio te pregovarala s njim da se preda i pusti dijete što se na kraju i dogodilo u 20:10 sati.

Pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo preduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju dokumentovanja ovog krivičnog djela.

klix