Isak odgovorio Dodiku: Za sedam godina ćeš imati 71. godinu i možda ćeš ih dočekati u državnom zatvoru

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak odgovorio je na izjavu Milorada Dodika u kojoj je izjavio kako će za sedam godina obavljati funkciju predsjednika samostalne Republike Srpske.

Isak u svom zvaničnom odgovoru Dodiku kaže kako će upravo za sedam godina Dodik dočekati 71. rođendan kao državljanin Bosne i Hercegovine.”Sigurno je da će Milorad Dodik za sedam godina imati 71 godinu života i da će svoj 71. rođendan dočekati kao državljanin BiH.

Sigurno je i to da će bh. entitet RS ostati samo administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine”, odgovara Isak.NOVE PROVOKACIJE

Dok entitet grca u dugovima, Dodik kaže da će za 7 godina obavljati funkciju predsjednika samostalne RS”Ono što nije sigurno jeste lokacija gdje će državljanin Bosne i Hercegovine Milorad Dodik proslaviti svoj 71. rođendan, odnosno hoće li to biti bosanskohercegovački grad Banja Luka, glavni bosanskohercegovački grad Sarajevo ili pak Državni zatvor Bosne i Hercegovine ili neki drugi državni zatvor koji će se izgraditi u narednih sedam godina”, dodao je dalje Isak.

Za kraj, Isak poručuje kako je Dodik prolazna kategorija, Bosna i Hercegovina je apsolutna konstanta.

klix