More
  spot_img

  MEHMEDOVIĆ: NEKA ČOVIĆ JAVNO ODABERE STRANU

  Nakon brutalnog okršaja Milanovića sa Plenkovićem preko Grlić Radmana, bio bi red da Čović javno odabere stranu. Svojim odbijanjem da odabere stranu između Milanovića i Plenkovića, pravi namjernu konfuziju kojom skida svaku odgovornost sa sebe – poručio je zastupnik u Parlamentu BiH Šemsudin Mehmedović.

  MEHMEDOVIĆ: NEKA ČOVIĆ JAVNO ODABERE STRANU
  MEHMEDOVIĆ: NEKA ČOVIĆ JAVNO ODABERE STRANU

  Mehmedović naglašava da se Hrvatima u BiH nudi slika prema kojoj su za budućnost Hrvata u BiH odgovorni ili Plenković ili Milanović – dakle, lideri susjedne države. Ili svi osim Čovića.

  To nudi sliku prema kojoj hrvatski vrh donosi odluku o budućnosti BiH i prema kojoj je hrvatski vrh odgovoran za BiH. Hrvatima u BiH je dužan objasniti da li on drži pod ucjenom premijera i predsjednika Hrvatske ili njih dvojica drže pod ucjenom njega – naveo je Mehmedović.
  Da budem jasan – Čović je od bh. Hrvata napravio ping pong lopticu s kojom igraju Plenković i Milanović. Ali i cijelu BiH. Ni samim Hrvatima nije jasno u kakvu ih je poziciju doveo Čović. Da li u BiH postoje snage koje će to objasniti Hrvatima ali i Hrvatskoj i njenoj javnosti. Bosanski Hrvati su žrtva Čovićeva ponašanja – zaključio je Mehmedović u saopćenju za javnost.

  CRNA-HRONIKA.INFO

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci