More
  spot_img

  LOPOV IZ PRIJEDORA IZ KUĆE UKRAO 63 KM, PA SE POČASTIO PIVOM IZ FRIŽIDERA


  Prijedorčanin Aleksandar J. optužen je za više provala u nekoliko objekata Gradske tržnice Prijedor, na kojima je pričinio veliku štetu kako bi ušao, ali u tim pohodima ovaj “baksuzni lopov” jedva je “nakuckao” 63 marke, međutim uspio je na jednom mjestu bar se počastiti pivom iz frižidera.

  Terete ga i da je pretukao Duška J., oštetio automobil jedne sugrađanke kao i za krađu dva akumulatora iz kamiona s Erginom Š., koji je također optužen.

  Protiv Aleksandra J. optužnicu je podiglo Okružno javno tužiteljstvo Prijedor i terete ga da je učinio produženo kazneno djelo teška krađa, oštećenje i oduzimanje tuđe stvari, tjelesna ozljeda i krađa, dok optužnica Ergina Š. tereti za krađu.

  LOPOV IZ PRIJEDORA IZ KUĆE UKRAO 63 KM, PA SE POČASTIO PIVOM IZ FRIŽIDERA
  LOPOV IZ PRIJEDORA IZ KUĆE UKRAO 63 KM, PA SE POČASTIO PIVOM IZ FRIŽIDERA

  Aleksandara J. terete da je od 30. 12. 2017. godine do 2. siječnja 2018. godine u Prijedoru došao do Gradske tržnice gdje se nalaze pultovi za prodaju voća i povrća, nakon čega je preko tende lokala i limenog krova tržnice došao do prozora osiguranog željeznom rešetkom, koju je otrgnuo, a zatim provalio.

  On je tada ušao u unutrašnjost prostorije mesnice “Papak”, ali je ostao “kratkih rukava” pa ništa nije ukrao.

  Tražeći plijen, nasilno je ušao i u prostoriju koja se nalazi desno od ulaza, a u kojoj se nalaze sef i ključ i tu je uspio pronaći 63 KM koje je uzeo.

  Prema optužnici, prilikom silaska s limenog krova Gradske tržnice stao je na tendu napravljenu od metalne konstrukcije, prekrivenu pleksiglasom, koja se nalazi ispred jednog ugostiteljskog objekta, uslijed čega je jedna tabla pukla, pa je oštetio tuđu stvar.

  chi  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci