Lejla Deljkić-Dizdarević pravi unikatne radove od drveta

Lejla Deljkić-Dizdarević (39) iz Tešnja dekupažem se bavi sedam godina, s tim da je posljednje tri naročito aktivna.

Splet okolnostiOva majka dvoje djece po struci je ekonomski tehničar, ali ju je splet okolnosti odveo na put kreativnosti.- Bila sam radno aktivna u svojoj struci, ali iz više razloga je uslijedila pauza i tu se našao ovaj zanat i uveo me u moj kreativni svijet.

Kada se hobi pretvori u kućnu radinost, shvatiš da su to bile neke kockice koje su se posložile redoslijedom koji ima smisla – rekla nam je Deljkić-Dizdarević.Kako ističe kreativka iz Tešnja, igrom slučaja odlučila se da za sada ovo bude njen životni poziv.

Kroz svoje radove unosim sebe i svoju dušu i bude predmeta koji se teško mogu dva puta ponoviti. Zato moji radovi budu prepoznatljivi od nekoga i stoga se ne treba nikad bojati da radimo ono što želimo i ono što volimo – istakla je ova kreativka.

Prva radionicaDeljkić-Dizdarević je prvu radionicu posjetila prije osam godina, a poslije, gdje god joj se ukazala prilika, prisustvovala je raznim radionicama, kako u svom gradu tako i dalje.- U svojoj sredini sam ih i sama držala više puta i iz tih radionica se rodila ljubav prema ovom hobiju kod nekoliko sugrađanki, zbog čega sam posebno sretna – kazala je Deljkić-Dizdarević.

Pokloni za djecu-

S obzirom na to da u ponudi imam dosta modela drvenih predmeta, tacne, kutije, podmetače za čaše raznih oblika i dimenzija, kupac je taj koji bira šta želi, u kojoj boji i u kom dezenu.

Najsretnija sam kad radim dječiji program, ogledala, razne kutije i tacne za djecu, jer to većinom budu pokloni koji idu za njihov rođendan ili rođenja, gdje ostaje trajna uspomena – dodala je Deljkić-Dizdarević.

Avaz.ba