Emini Hadžić iz Goražda potrebno 20.000 KM za liječenje u Turskoj

Humanitarno udruženje “Svjetlo grada” pokrenulo je akciju za prikupljanje 20.000 maraka neophodnih za liječenje teško oboljele Emine Hadžić iz Vitkovića kod Goražda.

Ovoj 30-godišnjakinji prije pet godina ustanovljen je karcinom štitne žlijezde, a operisana je na klinici Koševo i tom prilikom štitna žlijezda je izvađena, a Emini nakon zračenja propisana doživotna terapija hormona, bez koje ne bi mogla živjeti.

Iako je sve upućivalo na to da je izliječena, mlada žena je nakon tri godine dobila neobične simptome i jake bolove u vratu, te ponovo završila u bolnici. Antibiotici koje je koristila nakon što su je otpustili nisu pomogli, pa je i dalje trpi jake bolove.”

Emina se odlučila za ultrazvučni pregled na privatnoj klinici nakon čega je hitno upućena na ORL u Sarajevu. Nakon višemjesečnih pretraga i nesnošljivih bolova ponovo je dijagnosticiran karcinom.

Operisana je u aprilu prošle godine, no i pored toga nakon dužeg liječenja ponovo je ustanovljeno prisustvo kancera. Upućena je na PET CT snimak, na koji još uvijek čeka od augusta prošle godine”, ističu u udruženju.

Novčane donacije za Eminu mogu se uplatiti putem žiro računa udruženja kod Ziraat banke u Goraždu na broj:1862610310740994Paypal na sljedećem linku. Sa naznakom za Eminu.

klix.ba