KOJE SU CIJENE PO RESTORANIMA: MAKSUMIĆ 40 KM, KOVAČEVIĆ 45 KM, KOD GOJKA 40 KM, UDOVICE 50 KM, ZDRAVA VODA 40 KM

Cijene janjetine rastu iz mjeseca u mjesec i ona u nekim restoranima košta čak 50 KM, kažu da im je poskupio i ugalj, te da su morali dizati cijenu.

Cijene kilograma janjetine u pojedinim restoranima su: Kod Gojka, Maksumić, Zdrava voda, Komadinovo vrelo 40 KM, Kovačević 45 KM… Kada se tome dodaju još prilozi i salate koje se posebno naplaćuju, onda je janjetina postala luksuz.

KOJE SU CIJENE PO RESTORANIMA: MAKSUMIĆ 40 KM, KOVAČEVIĆ 45 KM, KOD GOJKA 40 KM, UDOVICE 50 KM, ZDRAVA VODA 40 KM
KOJE SU CIJENE PO RESTORANIMA: MAKSUMIĆ 40 KM, KOVAČEVIĆ 45 KM, KOD GOJKA 40 KM, UDOVICE 50 KM, ZDRAVA VODA 40 KM

Janjetina u poznatom restoranu Udovice, koji se nalazi između Mostara i Čitluka u mjestu Sretnice, još od januara košta 50 KM, a nije isključeno da uskoro bude skuplja još za 5 ili 10 KM.

Restoran ‘Kod Gojka’

Kod nas kila pečenja košta 40 maraka i ta cijena se nije mijenjala već pola godine, ne znam što se sad tek priča o cijenama. Kod nekih je već skuplje, kod nas je sad zasad 40 i mislim da će tako i ostati. Ima i drugih cijena, 45, 50, zavisi kako kod koga”,kazala nam je jedna od uposlenica restorana ‘Kod Gojka’.

Restoran ‘Kovačević’

“Trenutno je cijena 45 maraka. Ja sam samo konobar i što se mene tiče, ne mogu garantovati da cijena neće rasti, ali mislim da se neće mijenjati. Sinoć sam i ja pročitao u medijima cjenu od 50 maraka, mislim nema logike da neko ima toliku cijenu mesa u Jablanici”, rekao nam je uposlenik ovo restorana.

Restoran ‘Maksumić’

“Kod nas je cijena 40 maraka i takva je cijena od Nove godine. Nema nagovještaja da će cijena rasti, bar kod nas, kod komšija ne znam. Iz dana u dan cijene se mijenjaju za sve, tako da se ništa ne može garantovati. Kao šef ovog objekta nemam nikakvih informacija da bi moglo doći do eventualnih promjena”

Restoran ‘Udovice’

Pečenje je 50 maraka, od 12 mjeseca 2021. Nemamo kome podignuti, a i ovo što je cijena 50 maraka, nemamo zarade skoro nikako. Radimo zato jer je to glavni artikal, mada 90 posto naših gostiju jede pečenje, po kojem smo prepoznatljivi. Da je stanje dobro, nije. Što se tiče nabavke mesa, ćumura, previše je sve skočilo, i po nekim računicama meso bi trebalo biti 60 maraka, da bi bilo neke zarade, istakao je za Source uposlenik ovog restorana.

CHI