KLADIONICA NOVI GENERALNI SPONZOR PREMIJER LIGE BIH U FUDBALU: KAKVU PORUKU ŠALJEMO DJECI?

Premijer liga Bosne i Hercegovini u fudbalu ima novog generalnog sponzora.Na zvaničnoj stranici krovne kuće bh. fudbala objavljeno je da će će elitni razred našeg fudbala nositi naziv po kladionici i da će se zvati “Wwin liga Bosne i Hercegovine”.–

Danas je u Sarajevu potpisan ugovor između Fudbalskog saveza BiH i Williams d.o.o. (Wwin), kojim će ova kompanija, koja je licencirana za priređivanje igara na sreću, postati zvanični sponzor najvišeg ranga takmičenja u Bosni i Hercegovini.

U ime kompanije Wwin, ugovor o sponzorstvu potpisao je ovlašteni zastupnik Ante Matijević, koji je izrazio zadovoljstvo što će Wwin imati priliku podržati jedno od najznačajnijih sportskih takmičenja u BiH.–

Ova saradnja simbolizira našu neumornu predanost razvoju sporta u zemlji, te želju da publici pružimo priliku da uživaju u vrhunskom fudbalu. Za nas u Wwinu ovo predstavlja više od sponzorstva. Smatramo da je to obaveza prema sportu, navijačima i cijeloj zemlji. Ponosni smo što kroz ovaj petogodišnji projekt možemo doprinijeti razvoju fudbala i sporta općenito i izuzetna mi je čast što danas imam priliku u ime Wwin tvrtke ozvaničiti ovu saradnju – ističe Matijević.

Potpisnik ugovora u ime FSBiH bio je generalni sekretar Adnan Džemidžić.OglasElektrična traka za trčanje ProSprinter – 80% popusta! Samo 1020 KMElektrična traka za trčanje ProSprinter – 80% popusta! Samo 1020 KMLinker– Ovo je veoma važan trenutak za bh. fudbal.

Partnerstvo sa kompanijom Wwin otvara nove mogućnosti za razvoj našeg fudbala i unapređenje kvaliteta naših takmičenja. Siguran sam da ćemo zajedničkim snagama postići značajne rezultate i doprinijeti daljoj popularizaciji fudbala u Bosni i Hercegovini – kazao je Džemidžić, dodavši:–

Fudbalska liga BiH već godinama privlači pažnju ljubitelja sporta širom zemlje, a ulazak kompanije Wwin kao sponzora dodatno će ojačati status ovog takmičenja. Očekuje se da će ova saradnja donijeti brojne beneficije, kako za klubove našeg elitnog fudbalskog takmičenja, tako i za ljubitelje ovog sporta širom BiH.Naziv našeg elitnog fudbalskog takmičenja od proljetnog dijela sezone 2023/24. bit će Wwin liga Bosne i Hercegovine.

Kroz ovu saradnju kompanija Wwin će omogućiti streaming i veću gledanost lige kako u državi tako i van granica iste, a sve s ciljem stvaranja boljeg sportskog okruženja promičući vrijednosti sporta i omogućavajući pristup kvalitetnom sportskom sadržaju.

CHI