KAKO JE ŽIVOT IZGUBILA NESRETNA HANA: “VIŠE PUTA ZATRAŽILA POMOĆ OD NADLEŽNIH ALI NIKO NIJE REAGOVAO. PRIJAVLJIVALA JE SINA DA ĆE OVO URADITI”

 U sapanjskom naselju Mahala, gdje je pronađeno beživotno tijelo Hane Jašarević koju je usmrtio vlastiti sin, slučaj koji je šokirao Bosnu i Hercegovinu. Pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su o tome obavijestile komšije nesretne 65-godišnjakinj. Među prvim o ovom slučaju pisao je naš portal, a vijest možete pročitati ovdje.Nesretnu Hanu je sin Elvis prvo udario u potiljak, pa onda rukama udavio. Nakon toga je njeno tijelo bacio u septičku jamu.

Komšije nastradale ranije su govorile da ju je često maltretirao.

Institucije opet zakazale!“Smišljeno ju je udario u glavu, zatim zadavio pa bacio u septičku jamu. Niko ne priča o tome kako su zakazali policijski službenici i socijalni radnici. Ta jadna žena, nana Hana se žalila svim institucijama koje su je odbili i tješili ali ništa nisu uradili po tom pitanju.

On je najavio da će je ubiti. Zaprijetio je rečenicom “ubit ću te kad se vratim”. Ona je to i prijavila policiji ali niko nije poduzeo ništa. izjavili su za portal Crna-Hronika.Elvisje planski usmrtio, te onda opremio na put, te bacio njeno tijelo u septičku jamu. Dan poslije likvidacije porodici je rekao da je otputovala u Njemačku. Tužno je da to uradi sin kojeg je cijeli život ta jadna žena hranila.

Pokušao nas je sve zavarati. Nastradala Hana se zadnji put sa svojom kćerkom čula u subotu a već u nedjelju se nije javila. Njen brat je otišao prema porodičnoj kući u naselju Mahala i u njoj zatekao Elvisa koji mu je saopštio da je navodno otputovala u Njemačku. Hana je pronađena u srijedu jer smo pozvali policiju, tačnije kriminalističke službenike koji se bave ovim pitanjem. Od policije nismo imali nikakvu podršku ali od komšinice jesmo. ” – izjavio je potresni član porodice za portal Crna-Hronika.

Izvor: CHI