Iz OO SDP BiH Tešanj: “Stranka privatizovala čitav jedan grad”

Iz OO SDP BiH Tešanj oglasili su se saopštenjem za javnost koje prenosimo u cijelosti.

“OO SDP BiH Tešanj pridružuje se opravdanom buntu građana, a u vezi cjelodnevnog „konzerviranja“ uže gradske jezgre Tešnja na dan 19. august 2022. godine, i to baš u špici turističke sezone, u vrijeme „urlauba“ i „ferragoste“ kada se i inače susrećemo s velikim poteškoćama zbog preopterećenih gradskih saobraćajnica.

Uskratiti građanima parking prostore na tradicionalni „pijačni dan“ još od ranih jutarnjih sati, pa još kasnije i zatvoriti „Titovu“ i „Ilirski trg“, a sve to, navodno „zbog koncerta Mirze Selimovića“, prevarantski je i do bola licemjeran čin.

Lažni je to alibi i udar na zdrav intelekt poštenog građanstva tešanjske općine.

Baš kao da u Tešnju zadnjih dana nije bilo sijaset koncerata još nekih mega zvijezda domaće muzičke estrade, pa i onaj veličanstveni i spektakularni, organizovan u čast našeg Nermina Handžića, pa se i pored svega toga opet čaršijom normalno šetalo i saobraćalo.

Ali tada, kao ovaj put, se nije „slučajno“ poklopila Bakirova (SDA) tribina s terminima pomenutih koncerata.

Slučajno ili ne!? Pa da i jeste, ničiji lični i stranački interes nije smio nadjačati onaj društveni.

Ovako ostaje gorak okus izdaje građana od strane vladajućih struktura naše općine. Opšti utisak rezigniranih stanovnika i posjetilaca Tešnja, duboko razočaranih bezobrazlukom i bahatošću SDA stranke mogao se sažeti u, tog dana često izgovorenu, rečenicu:

„Imaju li ovi dušu i trunke stida? Sve živo su sebi prigrabili, evo sada hoće i čaršiju da privatizuju!?“ Još dezinficirati, sapirati parking prostor, e da bi se na isti ugodno smjestila reportažna kola „nezavisne“ Hayat TV i farsa u režiji lokalne SDA time je upotpunjena.

OO SDP BiH Tešanj je zato čvrsto stala na stranu iznevjerenih i razočaranih građana, i kao uvijek dosad ostaje Doslijedna s karakterom!”, navodi se u saopštenju za javnost.