Isak o Dodikovim najavama “mirnog razlaza”: Milorade, imamo dovoljne kapacitete da to spriječimo

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak reagovao je na izjavu predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika o tome da će SNSD “kreirati sporazum o mirnom razlazu FBiH i RS”.”Milorade, ti jedino možeš ‘mirno otići’ s bosanskohercegovačke političke scene i još ‘mirnije ući’ u sudnicu Suda Bosne i Hercegovine kao optuženik – što i jesi.

Iskoristi dane na slobodi, uživaj u bosanskohercegovačkim prirodnim ljepotama, planinama, posjeti Neum, Plivski vodopad, Baščaršiju, Smetove, druži se s porodicom i ne razmišljaj o ‘mirnom osiguranju boljeg života’. Imat ćeš Milorade vremena da o miru, životu, spokoju i filozofiji razmišljaš u državnom zatvoru u Vojkovićima”, naveo je Isak.

Dodao je da je Bosna i Hercegovina međunarodno priznata država, a RS je samo administrativno-teritorijalna jedinica u sastavu države Bosne i Hercegovine.”I tako će i ostati. Vlast u bosanskohercegovačkom entitetu RS primarno treba da se bavi poboljšanjem života građana koji na svojoj koži osjete destruktivnost politika SNSD-a.

Mi imamo dovoljne kapacitete, a tu prije svega mislim na političke i pravne pa tek sve ostale kapacitete, da spriječimo bilo kakve pokušaje napada na ustavno-pravni poredak Bosne i Hercegovine”, dodao je Isak.Pozvao je građane Bosne i Hercegovine da se ne obaziru na retoriku Milorada Dodika.”I da se okrenu ka budućnosti, a sadašnjost i budućnost je život u međunarodno priznatoj državi Bosni i Hercegovini u okviru postojećih granica“, navodi se u Isakovoj reakciji.

Podsjećamo, jučer je, nakon ponovnog izbora za predsjednika Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), Milorad Dodik održao obraćanje u kojem je ponovo iznio svoje sporne stavove o njegovoj viziji budućnosti Bosne i Hercegovine.VEOMA SPORNE IZJAVEDodik opet skandalozan: SNSD će kreirati sporazum o mirnom razlazu FBiH i RS-aDodik je, odmah nakon proglašenja rekao da će se u nekom budućem periodu možda stvoriti mogućnost predlaganja sporazuma o “mirnom razlazu između Republike Srpske i Federacije BiH”.”

Ono što će na kraju morati da se desi jeste da će SNSD kreirati sporazum o mirnom razlazu FBiH i RS u pokušaju da na miran način osiguramo bolji život. Samo jaka RS je ona koju mi želimo. Republika Srpska sarađuje sa Srbijom, kao i drugim faktorima”, naglasio je Dodik

klix.ba