Inspektori nisu mogli ući u hotel “Jablanica”, na vratima ih dočekao natpis “kolektivni godišnji”

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona – Područni ured Konjic – još nije završilo istragu u slučaju brutalnog premlaćivanja Enise Klepo (28) iz Jablanice, a koje se dogodilo 1. avgusta.

Enisi je tada teške tjelesne povrede nanio njen poslodavac Amir Džafić (44), koji je vlasnik hotela „Jablanica“ u kojem je djevojka radila. Zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška tjelesna povreda, u Tužilaštvu HNK su otvorili istragu protiv Džafića.Prioritetan predmetIz ove pravosudne institucije podsjetili su na to da je, odlukom glavnog kantonalnog tužioca, ovaj predmet označen kao prioritetan u radu Područnog tužilaštva Konjic.

Tužilaštvo HNK, u saradnji s PU Konjic, provodi sve planirane istražne radnje u cilju utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja u navedenom slučaju. Postupajuća tužiteljica je naložila provođenje medicinskog vještačenja, kao i vještačenje CD-a, odnosno videozapisa s lica mjesta. Također, ponovno je saslušana svjedokinja – oštećena E. K., ovog puta pred postupajućom tužiteljicom, a nakon što je to prethodno učinjeno u PU Konjic – kazala je za Avaz Ana Rajič, portparol Tužilaštva HNK.Tužilaštvo HNK će, dodala je, poduzeti i sve druge istražne radnje za koje se ukaže potreba te će po završetku istrage i prikupljanja svih dokaza donijeti tužilačku odluku u ovom predmetu.Klepo, inače diplomirana pravnica, u hotelu „Jablanica“ je radila kao recepcionerka. Nezadovoljna plaćom i uslovima na svom radnom mjestu, odlučila je dati otkaz i zatražiti isplatu svoje zarađene plaće od mizernih 700 KM.

fokus.ba