Dodik: Neću otići s mjesta predsjednika RS-a, ne mogu mi zabraniti političko djelovanje

Predsjednik RS-a Milorad Dodik rekao je da je potpisivanjem ukaza poštovao Ustav, kao što je to uradio danas kada je riječ o o proglašenju Zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika, te dodao da je to bila njegova zakonska obaveza nakon što je odluka izglasana u Narodnoj skupštini.”

Tu dolazimo do ključne stvari. Schmidt, koji se lažno predstavlja, nije smio da udari na Narodnu skupštinu nego je udario na predsjednika RS-a koji je potpisao Ukaz. Zato napada predsjednika Narodne skupštine.

On je došao ovdje da dijeli pravdu i govori kako Tužilaštvo treba da radi, kako neko treba da ispituje Stevandića. To nigdje nema na svijetu”, rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.Dodik kaže da je “sve ove godine radio besprijekorno u zaštiti nacionalnih interesa”.Ponovo je kazao da je riješeno pitanje imovine Republike Srpske i ukazao da mu prijete zabranom političkog rada.”Neće mi zabraniti život. Šta ako mi zabrane politički rad?

Da li neko misli da ću otići sa mjesta predsjednika Republike Srpske? Evo ima sada priča za novu priču. Neću otići. Mene nije izabrao ni Schmidt koji je lažni visoki predstavnik, niti me je izabrao Sud BiH da mi može zabraniti političko djelovanje”, istakao je Dodik.Predsjednik RS-a je podsjetio da su pod političkim i pravosudnim pritiskom bili i drugi lideri u zemljama EU ali da su izašli snažniji iz tog procesa.”

Oni imaju samo jednu namjeru, skloniti Dodika. Veoma je kompleksa situacija, nije nimalo laka ali ja ću samo reći da sam ponosan na podršku koju sam dobio. Ne bih gledao na politiku onako kako je predstavlja (poslanik PDP-a) Igor Crnadak”, rekao je Dodik.

klix.ba