Iki Šimić iz Brčkog, nakon operacije kuka, inficirala se rana: GNOJNU RANU SMIRILA SAM „MAJČINOM KREMOM“, A MOJ SIN ANTO PSORIJAZU

Divna priča dolazi nam iz porodičnog doma Ike Šimić, 83 – godišnje starice i njenog 63-godišnjeg sina Ante. Oni žive u Brčkom. Zadnjih godina jedino ih jubav i vjera u bolje sutra nisu napuštali, a sve ostalo ih je pritiskalo kao da su se, kako kaže naš narod, „na Boga gađali kamenicama“.

Ika je sve u životu podredila svome sinu Anti, a on njoj. U ratnom vihoru devedesetih godina prošlog vijeka su ostali sami, jer su izgubili muža i oca. S godinama obome je zdravlje narušeno; Antu napala psorijaza, počela ga izdavati kičmna, a njegovu majku Iku kosti, posebno kuk.

„Operisali su je 2019. godine.  Ugradili joj vještački kuk, ali nije uspjelo. Organizam nije htio da prihvati taj novi kuk. Ljekari su činili sve što je u njihovoj moći da joj olakšaju tegobe, ali ona više nije mogla na svoje noge. Sve se teže kretala… Međutim, nekoliko mjeseci nakon operacije otvorila joj se rana i nikako nije mogla da se smiri. Gnoj iz nje je non stop curio. U organizmu se nakupilo dosta bakterija i nije bilo lijeka koji bi ih uklonio – kazuje nam Anto Šimić.

Dodaje, da su ljekari činili sve što je u njihovoj moći da saniraju ranu i upalu, ali nije išlo. Pri tome su dolazili svaki drugi dan u kućnu posjetu da staricu redovno previju.

Trajalo je to skoro dvije godine, ali sve su prilike da neće još dugo potrajati, jer rana se polako ali sigurno smiruje. A čudotvornu „Majčinu kremu“ travara Jasminka Šarića koriste nepunbi mjesec dana. I majka i sin se osjećaju sve bolje; Iki rana zarasta, a Anti nestaje psotijaza.

„Zaista nam je oboma puno bolje. Kod mame nestaje crvenilo i otok, nema ni gnoja. Tačno se vidi kako se smiruje i zarasta.  Mažem se i ja „Majičmom kremom“, jer godinama imam psorijazu. Nema šta nisam koristio.  Crvenilo se povlači, sve manje svrbi, nema perutanja kože – priča nam Anto.

Oni „Majčinu kremu“ koriste dva puta dnevno; mažu se ujutro i naveče u tankom sloju. Tinkturu od imele piju ujutro, a onu od medvjeđeg luka naveče.

„Veoma su zadovoljni preparatima travara Jasminka Šarića. Hvala mu za radosne trenutke koje smo dočekali, a čekamo ih moja majka i ja godinama – poručuje na kraju Anto Šimić

O travaru Jasminku Šariću iz Orašja, koji u svojoj biljnoj apoteci priprema tinkture, meleme i čajeve za brojne zdravstvene tegobe stižu hvalospjevi sa svih strana. Svi se slažu da su njegove biljne terapije veoma učinkovite!

Iki Šimić iz Brčkog, nakon operacije kuka, inficirala se rana: GNOJNU RANU SMIRILA SAM „MAJČINOM KREMOM“, A MOJ SIN ANTO PSORIJAZU
Iki Šimić iz Brčkog, nakon operacije kuka, inficirala se rana: GNOJNU RANU SMIRILA SAM „MAJČINOM KREMOM“, A MOJ SIN ANTO PSORIJAZU

Duga je lista oboljenja i stanja za koje postoji lijek u Jasenkovoj biljnoj apoteci – od nervne rastrojenosi, preko ženskih bolesti, srčanih tegoba, kostobolje, reume, išijasa, pa do onih najtežih, pred kojima je i zvanična medicina nemoćna. Ima tinkture, kreme, čajeve za sve boljke današnjice.

Iz jasminkove biljne, zlata vrijedne apoteke, još izdvajamo tinkturu od medvjeđeg luka, koja je odlična pomoć, najjači prirodni antibiotik, čistač krvnih žila, te odlična preventiva protiv infarkta. Veoma je učinkovita i njegova krema za hemoroide od bršljana, koja se pokazala dobrom kod skidanja celulita, gljivičnih infekcija, varikoznih vena, te ostalih kožnih oboljenja.

Jasminko Šarić iz sve snage grabi naprijed. Njegovi preparati već godinama su prepoznatljivi, a njegovi preparati „Božija krema“ i „Eliksir života“ polako grade priznato ime u oblasti alternativne medicine. Sigurni smo da će izrasti u veliki brend.