Rifet Babić iz Kladuše koristi MAJČINU KREMU: 10 GODINA SAM IMAO PROBLEMA SA KIČMOM, SAD VOZIM S PJESMOM

Nakon skoro desetogodišnjih zdravstvenih problema sa kičmom i hrpe lijekova kojima je pokušavao izliječiti svoje tegobe Rifet Babić, profesionalni vozač iz Kladuše, konačno je odahnuo. On skoro tri mjeseca skoro i da ne osjeti bolove u kičmi, kukovima i koljenima, puno se lakše kreće, sjedi za volanom, te s osmjehom na licu vozi autobus širom Krajine, ponekad i do Sarajeva i nazad.

„Koristim „Majčinu kremu“ travarka Jasminka Šarića iz Orašja. Prije odlaska na spavanje namažem kičmu i kukove. Ja više nemam tih problema – prezadovoljan je Rifet.

Rifet gazi kroz šestu deceniju. Priznaje da je fizički neaktivan, što je razumljivo jer je vozač. Profesionalno je za volanom od 2006. godine. Uglavnom vozi ture na području Unsko – Sanskog kantona, a u ljetnoj sezoni do Hrvatske, Austrije, Njemačke… Kaže da mu je gotovo svaki dan isti – autoceste bez kraja, ukočena leđa, umor, samoća. Jedino društvo na cesti je radiostanica i povremeni telefonski razgovori s kolegama ili članovima porodice.
Vremenom je takav život uzeo danak na tijelu vozača, a Rifet je s manje od 50 godina razvio ozbiljne zdravstvene probleme. I njega je stigla najčešća šoferska boljka, a ona je vezana za kičmu zbog dugog sjedenja i desne noge koja stalno pritišće papučicu gasa.

„Deset godina sam ja muku mučio sa kičmom. Bilo je perioda kada nikako nisam mogao hodati. Stradali su mi diskovi, ljekari su mi objasnili da su dva isturena. Predlagali su operaciju, ali ja sam to odbio – kazuje naš sagovornik.

Nema kreme koju nije koristio, odlazio je tretmane kod fizijatra, kiropraktičara, u centre za masažu, privijao obloge i koristio narodne mehleme. Čak je nekoliko puta radio i hidžamu.

„Sudbina me uputila na travara Jasminka Šarića. A tih dana me baš kičma bila izdala. Uopšte se nisam mogao kretati. U toj nemoći naiđem na priču o njemu. Pozovem ga telefonom, ispričam mu svoje muke, a on mi preporuči „Majčinu kremu“. U roku od sedam dana bolovi su nestali, ja se ispravio, prohodao. Preporodio sam se – kazuje Rifet.

Jasminko Šarić je sve poznatiji travar iz Orašja. On priprema tinkture, meleme, čajeve za mnoge zdravstvene tegobe, a fitoterapijom se bavi desetak godina.

Njegova „Majčina krema“ važi za univerzalnu kremu koju bi trebalo imati svako domaćinstvo. U njoj se nalazi 12 ljekovitih biljaka, a pomaže kod kostobolje, upalnih zglobova, artritisa, osteoporoze, artroze, lumboišijalgije, reume, upaljene vratne kralježnice, varikoznih vena, tromboze i gangrene, upale dojki i cista, bolesti štitnjače i limfnih čvorova, svih vrsta kožnih oboljenja, psorijaze, dermatitisa, čireva, akni, ispucanih ruku i peta, otvrdnuće prsne žlijezde, artritisa, upale staničnog tkiva, upale kostiju, raznih rana… Djeluje antikancerogeno kod raka kože, liječi ječmenac, konjuktivitis, gingvitis (upalu zubnog mesa), kurje oči, ubode od insekata, bradavice,ispucale pete.

Za nju mnogi kažu da je „Božija krema“. Jedan korisnik ove kreme koji je imao problema sa gihtom je kazao slijedeće:

„U kući mogu ostati bez kafe ili hljeba, ali bez rezervnog pakovanja „Majčine kreme“ nikako“!

Rifet Babić iz Kladuše koristi MAJČINU KREMU: 10 GODINA SAM IMAO PROBLEMA SA KIČMOM, SAD VOZIM S PJESMOM
Rifet Babić iz Kladuše koristi MAJČINU KREMU: 10 GODINA SAM IMAO PROBLEMA SA KIČMOM, SAD VOZIM S PJESMOM

U Jasminkovoj biljnoj apoteci mogu se naći veoma djelotvorne tinkture ili čajevi za bolesti prostate, srčane tegobe, reumu, išijas, sinuse, krvotok, kožne bolesti, nesanicu, nervozu…

Jasminko Šarić vam nikada neće reći da njegove tinkture, kreme, čajevi ili čajne mješavine liječe sto posto. Jedina garancija je da “neće odmoći, te da će barem ublažiti bol”. Njegovi kontakt telefoni su: 00387/64 445 05 72 ili 063 148 507.