Hifa Petrol donirala 50.000 KM za pomoć Palestini

Nakon nepunih 24 sata od pokretanja kampanje Pomozi.ba za pomoć Palestini, prva od kompanija je reagovala Hifa Petrol Sarajevo.Ova sarajevska kompanija, u vlasništvu Hajrudina Ahmetlića, poznata po svojim poslovnim uspjesima, ali i po izuzetno izraženoj društvenoj odgovornosti odlučila je donirati 50.000 KM za narod Palestine.

Cilj je pomoći ugroženim stanovnicima Palestine, civilima. Hifa Petrol ima dugogodišnju saradnju sa Udruženjem Pomozi.ba i ovo je samo jedna u nizu donacija realiziranih preko ovog Udruženja.”Pored toga što smo već odlučili donirati sredstva za pomoć narodu Palestine iz vlastitog budžeta, pokrenuli smo i apel za fizička i pravna lica.

Raduje nas činjenica da imamo odličan odziv građana BiH, ali i da smo već danas dobili prvu veliku donaciju za ovaj apel od firme Hifa Petrol Sarajevo. Sa Hifa Petrolom sarađujemo već dugi niz godina i ponosan sam na činjenicu da svoje riječi uvijek pretvaraju u dobra djela”, izjavio je predsjednik Udruženja Pomozi.ba Elvir Karalić.Donaciju mogu izvršiti svi građani BiH. Pozivom na broj 17006 donirate 2 KM ili putem web stranice Udruženja Pomozi.ba na sljedećem linku.

klix