Halilagić: Uplaćen avans za policijske transportere, neka ih i za parade, a i zlu ne trebalo

Vlast u Tuzlanskom kantonu u prošloj i ovoj godini pokrenula je velika ulaganja u opremanje policije, pa je tako Upravi policije MUP-a TK u 2023. godini na raspolaganju gotovo 14,3 miliona KM za nabavke naoružanja, opreme i obuku kadra.

Između ostalog, jedna od značajnihih nabavki su i transporteri, koje policija u TK nikada nije imala.

Tenderska procedura za nabavku transportera za Upravu policije MUP-a TK je okončana. Uplaćen je avan u iznosu od 2,2 miliona KM, što je polovina ukupne cijene.

Rok isporuke je šest mjeseci, ali imamo obećanje da će isporuka biti do 22. maja, odnosno Dana policije TK – rekao je za Faktor premijer TK Irfan Halilagić.

Halilagić se u objavi na Facebooku osvrnuo i na aktuelnu političku i sigurnosnu situaciju u našoj zemlji.

Svjesni smo naše odgovornosti kao najbrojnijeg naroda. Trpljenje je naš usud, cijena koju plaćamo da imamo državu. Kakvu, takvu. Nama jedinu! I tu smo cijenu prihvatili da plaćamo. No to ne znači da smo pasivni ili naivni.

To ne znači da nas embargo na uvoz oružja ili embargo na demokratiju (kako juče reče član predsjedništva BiH gospodin Komšić), mogu zaustaviti – naveo je Halilagić.Izgovorena i napisana riječ, istakao je on, najmoćnije je oružje.

Svjesni smo naše odgovornosti kao najbrojnijeg naroda. Trpljenje je naš usud, cijena koju plaćamo da imamo državu. Kakvu, takvu. Nama jedinu! I tu smo cijenu prihvatili da plaćamo. No to ne znači da smo pasivni ili naivni. To ne znači da nas embargo na uvoz oružja ili embargo na demokratiju (kako juče reče član predsjedništva BiH gospodin Komšić), mogu zaustaviti – naveo je Halilagić.

Izgovorena i napisana riječ, istakao je on, najmoćnije je oružje.

bhreporter.ba