Halid Bešlić o događaju koji mu je promijenio život: Cigareta mi je bila u ustima i bila je zadnja koju sam zapalio

Halid Bešlić prisjetio se događaja koji mu je “otvorio oči” i najtjerao ga da promijeni stil života.Halid u emisiji “Premijera – Vikend specijal” prisjetio se saobraćajne nesreće koju je doživio 2009. godine.”

Nakon nesreće, ja sam sebi produžio život. Od tada živim urednije, razmišljam… Živio sam 300 na sat. Prestao sam i da pijem. Neko popije tri piva i već je pijan, meni je bilo potrebno 30 piva da se napijem.

Toga više nema. Uvijek sam cijenio život. Nisam ja izazvao neku užasnu saobraćajku, bukvalno sam stao na kočnicu i, kako sam zakočio, spustio sam se u kanal koji je pored. Taj kanal mi je došao glave.

Vozio sam 40 na sat. Eto, mogao sam iz takve situacije da nastradam. Sve se desilo ujutru, rano, oko pola pet. Bio sam malo umoran… Sjećam se da mi je cigareta bila u ustima i to je bila i zadnja koju sam zapalio, udario sam glavom i to je bilo to…

Sve je to sudbina”, rekao je.Potom je naveo da od tog nemilog događaja više ne vozi automobil i da mu je drago da tada nikoga nije ugrozio.”Meni je bitno da je znam šta je istina i ne zanima me šta ko kaže.

Nisam napravio nekom drugom problem jer ne znam kako bih se s tim izborio. Od tada ne vozim… Tako sam odlučio. Vozi me sin, prijatelji… Što se tiče vožnje, ja sam s tim završio”, dodao je.

klix