Hafiz Fatih Seferagić predvodio sinoćnji teravih-namaz u centru New Yorka

Hafiz postaje kao dvanaestogodišnjak, a svoju početnu popularnost duguje jednom videu kojeg je postavio kada je imao petnaest godina i s kojim je postao poznat najprije u arapskom svijetu, a onda i drugdje među muslimanima

Cazinjanin porijeklom, rođen u Njemačkoj, Amerikanac po mjestu življenja, hafiz Fatih Seferagić svrstava se među najpopularnije svjetske učače Kur’ana.

Rodio se 1. marta 1995. godine u izbjegličkoj familiji u Njemačkoj, odakle s roditeljima kao četverogodišnjak seli u Baltimore u Sjedinjene Američke Države.

Hafiz postaje kao dvanaestogodišnjak, a svoju početnu popularnost duguje jednom videu kojeg je postavio kada je imao petnaest godina i s kojim je postao poznat najprije u arapskom svijetu, a onda i drugdje među muslimanima.

Seferagića na društvenim mrežama – na Facebooku, Twitteru, Instagramu i YouTubeu – prate milioni ljudi, a kao učač Kur’ana obilazi cijeli svijet.

Oženjen je Sirijkom, živi u Houstonu, gdje vodi vlastiti program za djecu koja uče kako da čitaju i pamte Kur’an.Sinoć je Fatih Seferagić predvodio teravih-

stav.ba