Zenički rudar Elvedin Avdić: Odlučili smo, štrajkovat ćemo glađu

 Mi smo odlučili štrajkovati glađu, rekao je ovo za portal “Avaza” Elvedin Avdić, predsjednik Sindikata RMU Zenica.- To radimo zbog toga što nam se niko nije obratio ni jutros, niko ni od uposlenika iz Uprave da vide šta mi radimo i imamo li šta jesti, jesmo li živi, jesmo li zdravi. Mi smo odlučili tako, pa nek pocrkamo – rekao je Avdić, nakon održanog sastanka u domu rudara.Dodao je da krive njihovu Upravu.

– Ovo je sramota! Prošli su pored nas. Niko nije došao. Najzad krivim sve. Niko nam se nije obratio osim naših kolega komorata iz ostalih rudnika i naših radnika koji dolaze na posao, pozovu se i vraćaju se kućama – dodao je Avdić.Na pitanje da li će štrajk pokazati neke reforme, istakao je da će vidjeti kakva će situacija biti. 

Ovo je sramota! Prošli su pored nas. Niko nije došao. Najzad krivim sve. Niko nam se nije obratio osim naših kolega komorata iz ostalih rudnika i naših radnika koji dolaze na posao, pozovu se i vraćaju se kućama – dodao je Avdić.Na pitanje da li će štrajk pokazati neke reforme, istakao je da će vidjeti kakva će situacija biti.

avaz.ba