Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More
  spot_img

  Gađao divlju svinju i ranio kolegu lovca

  Goran Đuričić (48) iz Banjaluke ranjen je u lovu u mjestu Stratinska kod Bronzanog Majdana kada ga je hicem iz lovačke puške, kalibra 16 milimetara, nehotice pogodio njegov sugrađanin Stefan Čajić (19) koji je ciljao divlju svinju.

  Kako saznajemo, Đuričića je jedna kugla sačme pogodila ispod desnog pazuha. Zadobio je prostrelnu ranu zbog koje mu je ukazana ljekarska pomoć u UKC Republike Srpske.

  U PU Banja Luka navode da se nesreća dogodila u subotu za vrijeme lova na divlju svinju.

  – Osumnjičeni Čajić je ciljao divlju svinju koja se kretala i otišla prema Đuričiću. Ispalio je hitac i jedna kugla sačme je ranila Đuričića – navode u policiji.

  Osumnjičeni saslušan

  Portparol PU Banja Luka, Danijela Mučibabić, kaže da je nad osumnjičenim izvršena kriminalistička obrada zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

  – Policiji je prijavljeno da je u lovištu u Bronzanom Majdanu kod Banjaluke prilikom lova došlo do ranjavanja G. Đ. od strane osumnjičenog S. Č. O svemu je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci koje je naložilo da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – rekla je Mučibabić.

  Šta kažu očevici

  Očevici događaja pričaju da je Čajić praktično spasio život Đuričiću, ali i sebi, jer su svi uvjereni da bi ih vepar, težak 185 kilograma, rastrgao da ga nisu više puta pogodili.

  – Vepar je već bio ranjen kada je upao između njih. Obojica su pucali, i Đuričić i Čajić. Međutim, i pored toga što je više puta pogođen, vepar nije pao. Nastavio je da ide prema Đuričiću i da ga je dohvatio, vjerovatno bi ga rastrgao. To je bila bliska borba i vepar je svega tri metra bio udaljen od Đuričića kada ga je Čajić pogodio. Tako je spasao i Đuričića i sebe od divlje životinje – pričaju lovci, navodeći da je vepar na kraju odstrijeljen.

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci