More
  spot_img

  FANTASTIČNE VIJESTI: TUZLANKA NA ČELU VAŽNE ORGANIZACIJE U ŠKOTSKOJ


  FANTASTIČNE VIJESTI: TUZLANKA NA ČELU VAŽNE ORGANIZACIJE U ŠKOTSKOJ
  FANTASTIČNE VIJESTI: TUZLANKA NA ČELU VAŽNE ORGANIZACIJE U ŠKOTSKOJ

  Edhem Čustović objavio je na svom Facebook profilu lijepu vijest da je Tuzlanka Almira Delibegović-Broome QC postavljena je na čelo pravosuđa Škotske, predsjedavajuća pravosudnog sistema (Justice).

  Almira Delibegović-Broome QC preuzeti će ulogu predsjedavajućeg pravosudnog sistema Škotske (Justice), naslijedivši Šelah MekKal (Shelagh McCall) QC na mjestu predsjedavajućeg škotskog ogranka dobrotvorne organizacije za reformu prava, istakao je Čustović.

  Čast i privilegija

  – Čast je i privilegija preuzeti ulogu predsjedavajućeg Justice Scotland. Odbrana vladavine prava važnija je nego ikad. Radujem se što ću raditi sa našim članstvom i nadograđivati se na rad mojih istaknutih prethodnika, kako bi pravosudni sistem radio pošteno i efikasno za sve – kaže Delibegović-Broome.

  Almira je diplomirala je pravo na Univerzitetu Edinborough, a magistrirala na renomiranom Univerzitetu Harvard kao Fulbright stipendistkinja. Ona je član poslovnog odbora Generalnog vijeća Univerziteta u Edinburghu, nezavisna neizvršna osoba u Nadzornom odboru Deloitte UK i u njegovom Odboru za upravljanje revizijom, te član Savjetodavnog odbora računovođe u stečaju.

  Prekinuto obrazovanje

  – Kao i kod mnogih talentiranih mladih ljudi, njeno obrazovanje je prekinuto kao posljedica rata u Bosni i Hercegovini, a novi dom je pronašla u Škotskoj. Ona je sestra prof. Mirele Delibegović o kojoj sam pisao ranije ove godine nakon što je postala članica Edinborough Royal Society. Čestitamo Almira na ovom veličanstvenom postignuću i časti koja ti je ukazana. Ti si veliki ambasador Bosne i Hercegovine. Također, želim iskoristiti priliku da se zahvalim tebi i tvojoj sestri što niste zaboravili svoje korijene i podržavate mnogobrojne inicijative i organizacije u našoj domovini, uključujući Bosnia & Herzegovina Futures Foundation – napisao je Čustović.

  Na stranici Justice objavljeno je više informacija, koje možete pročitati OVDJE.

  Na svom zvaničnom Twitter profilu Arminka Helić, zastupnica Doma lordova Parlamenta Velike Britanije uputila je čestitku Almiri.

  crna-hronika.info  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci