EUFOR objavio nove fotografije: Osim rezervnih strateških snaga u BiH stigla i brojna oprema

Nakon što je EUFOR objavio kako je u Bosnu i Hercegovinu stiglo 200 francuskih vojnika u sklopu rezervnih strateških snaga, objavljene su i nove fotografije koje se tiču opreme.Naime, u kratkom saopćenju za javnost, EUFOR je naglasio kako je, osim trupa, stigla i brojna oprema.”

Pripadnici Strateških rezervnih snaga (SRF) EUFOR-a već su u Bosni i Hercegovini, a sada je stigla i njihova oprema. Uskoro će vršiti patrole širom BiH i obuku sa snagama EUFOR-a i Oružanim snagama BiH”, navedeno je.RIJEŠENA DILEMAU Bosnu i Hercegovinu stigao je rezervni bataljon EUFOR-a, a ne NATO-a

Podsjetimo, početkom ovog mjeseca ministar odbrane Zukan Helez sastao se sa komandantom EUFOR-a generalmajorom Laszlom Sticzom u Butmiru. Tom prilikom Sticz je kazao čiji bataljon stiže u BiH.”Francuske snage iz sastava strateških rezervnih snaga EUFOR-a bit će raspoređene sljedeće sedmice i ostat će ovdje mjesec dana.

Zajedno sa trupama iz Rumunije i Italije bit će pod komandom EUFOR-a i činit će multinacionalni element veličine jednog bataljona”, kazao je Sticz.

Dodao je da će za ovu svrhu biti na raspologanju blizu 250 vojnika. Raspoređivanje Strateških rezervnih snaga EUFOR-a nazvano je “Vježba Meleager”.

klix