DUKAT mlin i pekara Jelah – Tradicija koja traje preko 30 godina

Dukat d.o.o. mlin i pekara Jelah – tradicionalna je kompanija koja uspješno posluje na tržištu već više od 30 godina. Njihova osnovna djelatnost je mljevenje pšenice i kukuruza te proizvodnja vrhunskog brašna, no svoju ponudu su proširili na proizvodnju pekarskih proizvoda koji su dostupni u njihovoj pekari koja se nalazi u sklopu kompanije.

Dukat mlin trenutno posjeduje mlin kapaciteta 200 tona dnevno, s radnom površinom od 2000 m2. U svojoj ponudi imaju 12 vrsta brašna vrhunskog kvaliteta, a najviše se izdvaja DUKAT premium brašno koje je izuzetno popularno među kupcima. Dukat pekara ima kapacitet od 12 000 komada pekarskih proizvoda u periodu od 24 sata.

Ova kompanija je posvećena osiguravanju kvaliteta svojih proizvoda te posjeduju sve potrebne domaće i europske certifikate. Uz to, Dukat je usklađen sa svjetskim standardima kvalitete poput ISO 9001:2008 i HACCP. Njihov uspjeh potvrđuje činjenica da se trenutno nalaze među top 5 žitoprerađivačkih kompanija u Bosni i Hercegovini.

Kao što je izvršni direktor kompanije Amir Dizdarević najavio, planirano je otvorenje još jedne pekare kako bi se proširila distribucija Dukat pekarskih proizvoda, dok se trenutno radi na izgradnji novog silosa za skladištenje pšenice kako bi se povećao kapacitet, kao i novog skladišnog prostora za gotove proizvode. Ovo je znak da neprestano radimo na širenju naših poslovnih aktivnosti i nastojimo zadovoljiti rastuću potražnju za našim proizvodima, izjavio je Amir Dizdarević, izvršni direktor kompanije DUKAT Jelah.

Za sve one koji su zainteresirani za kvalitetnu proizvodnju brašna i pekarskih proizvoda, Dukat je sigurno pravi izbor. Sa svojom tradicijom dugom preko tri decenije, posvećenošću kvaliteti i stalnim ulaganjima u modernizaciju proizvodnje, ova kompanija je pravi primjer uspješnog biznisa u Bosni i Hercegovini.