Dodik se uz hamburgere i pomfrit požalio Vučiću zbog američkih sankcija Gorici i Igoru

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik informisao je večeras predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o posljednjim dešavanjima u Republici Srpskoj i “pritisku zapadnih sila”.Vučić je naveo da je veoma ponosan na novoizgrađenu željezničku stanicu Prokop u Beogradu i da je poslije otvaranja ostao da razgovora sa Dodikom, premijerkom Srbije Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim.View this post on InstagramA post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)”

Ostao sa prijateljima da razgovaram. Ana ide na raspravu o Kosovu u UN, predsednik Dodik me je informisao o poslednjim dešavanjima u Republici Srpskoj i pritisku zapadnih sila, ja sve njih o sutrašnjem sastanku sa velikom petorkom, a Siniši Malom je najveća briga kako će da plati račun za hamburgere.

Doduše, dodali smo mu i krofne i kolače, tek da mu račun ne bi bio mali”, napisao je Vučić.Predsjednik Srbije je objavio i fotografiju sa Dodikom, Brnabić i Malim u restoranu u novoj staničnoj zgradi u Prokopu.AMERIČKA CRNA LISTAOčevim stopama: SAD uvele sankcije Igoru i Gorici Dodik

Podsjetimo, ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država uvelo je nove sankcije pojedincima i firmama u Bosni i Hercegovini, odnosno Igoru i Gorici Dodik te firmama koje su s njima povezane.Kako je iz američkog ministarstva navedeno, njihov otac koji je predsjednik RS-a je proruski i nacionalistički orijentisan te su mu zbog toga ranije uvedene sankcije.

On je 5. januara 2022. stavljen na crnu listu, kao i 17. jula 2017. godine zbog opstruiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma. Također se nalazi i pod sankcijama Velike Britanije.

klix.ba