Dodik o Bećiroviću: On je ortodoksniji od Izetbegovića

Milorad Dodik danas je tokom press-konferencije u Beogradu komentarisao i Denisa Bećirovića, kandidata ujedinjene opozicije koji je pobijedio na izborima za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

Dodik o Bećiroviću: On je ortodoksniji od Izetbegovića
Dodik o Bećiroviću: On je ortodoksniji od Izetbegovića

Dodik je nazvao Bećirovića radikalom, navodeći da će doprinijeti raspadu BiH, te da očekuje gori narativ od onoga koji je imao Bakir Izetbegović.

– To je čovjek koji je napisao knjigu koja kaže da su Srbi vršili agresiju na BiH od Prvog srpskog ustanka pa do danas. To je njegov doktorski pristup BiH. Jedan lažni doktor, jedna lažna priča, jedna lažna politika. Bakir Izetbegović je takav kakav je, ovaj je još ortodoksniji. Mislim da će doprinijeti raspadu BiH u još značajnijim obimu. U tom pogledu ja mu se i radujem – rekao je Dodik, te dodao:

– Pogledajte tu njegovu knjigu. Dakle od Prvog ustanka do prošle godine on kaže da su Srbi uzvršili agresiju na njih. Je li to ozbiljno, je li to zdravo.Dodik je na press-konferenciji komentarisao i rezultate Općih izbora u BiH, rekavši kako je dobio podršku glasača i da je zasluženo pobijedio u utrci za predsjednika RS, navodeći kako je SNSD dobio veliki broj glasova birača u RS, kao i Željka Cvijanović, pa je bilo logično da i on dobije glasove.

AVAZ