More
  spot_img

  DOBOJ-JUG: VODOZAHVAT NA IZVORIŠTU HAVDINE I ISTRAŽNE RADNJE


  Za izradu bunara na izvorištu “Havdine” raspisan je tender u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i procedura izbora izvođača je u toku i u narednim danima očekuje se okončanje postupka kada će biti poznat izvođač, kako bi u što kraćem roku otpočeli radovi na izgradnji bunara.

  Izgradnja ovog bunara dolazi u momentu kada će njegovo stavljanje u funkciju biti od velikog značaja, septembar i oktobar mjesec kada obično hidrološke prilike još uvijek nisu dovoljno poboljšanje i period suše je i dalje na snazi.

  Prethodno donešena Odluka o različitoj cijeni obračuna potrošnje vode sa ograničenjima, donosi pozitivne rezultate i nismo imali periode kada bi trebalo uvesti mjeru redukcije te koristimo priliku da se zahvalimo svim građanima Doboj Juga koji racionalno troše pitku vodu i na taj način doprinose da kroz ovaj najteži period suše prođemo bez redukcija.

  Općinski načelnik Mirnes Tukić danas je potpisao ugovor sa izvođačem radova istražnih radnji na širem lokalitetu izvorišta “Havdine” čiji cilj je dobivanje informacija o postojanju kapaciteta za vodozahvat sa dodatnim bunarom čime bi problem postojanja dovoljnih količina vode za potrošnju na području Doboj Juga trebao biti rješen na duži period.

  U što kraćem roku očekuje se završetak istražnih radnji kako bi se moglo pristupiti daljim aktivnostima na izgradnji novog , dodatnog bunara.

  Mirnes Tuklić – načelnik Općine Doboj-Jug  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci