Denis Bećirović se u Berlinu sastaje sa kancelarom Njemačke Olafom Scholzom

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović boravi u radnoj posjeti Njemačkoj, a planirano je da se u narednima danima sastane sa brojnim visokorangiranim zvaničnicima države.

Kako saznajemo, u Berlinu uskoro počinje sastanak člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića s kancelarom Savezne Republike Njemačke Olafom Scholzom.

Ovo je prvi susret u Berlinu nekog člana Predsjedništva BiH s njemačkim kancelarom u zadnjih pet godina.Nakon sastanka, uslijedit će više informacija o detaljima susreta.

Podsjetimo, član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je u radnoj posjeti Saveznoj Republici Njemačkoj, gdje je već razgovarao s ministrom odbrane Njemačke Borisom Pistorijusom, kao i drugim visokim njemačkim zvaničnicima.

SASTANAK S MINISTROM

Bećirović u Berlinu: Njemačka će nastaviti jačati odbrambene kapacitete BiHTokom ovog susreta, Bećirović je istakao da Njemačka, kao jedan od ključnih evropskih partnera, pruža izuzetnu podršku reformskim i euroatlantskim integracijskim procesima u Bosni i Hercegovini, što se posebno ogleda kroz značajno participiranje u projektu NATO-a za izgradnju odbrambenih kapaciteta Bosne i Hercegovine.

Bećirović i ministar Pistorius složili su se o važnosti održavanja stabilnosti i sigurnosti u Bosni i Hercegovini i regiji Zapadnog Balkana. Sagovornici su konstatirali da je od izuzetne važnosti očuvanje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine i Dejtonskog mirovnog sprazuma.

Klix