Ćosić opet provocira: Ne brinu nas zastave, sve je u ovoj zemlji srpsko i ostat će

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da isticanje zastave Armije BiH (iako se u biti radilo o zastavi Republike BiH op. a.) na jednom vozilu u Istočnom Sarajevu “ne treba da zabrinjava jer je sve u ovoj zemlji srpsko i tako će ostati”.

“Ne treba da nas brinu zastave i oznake na njima. Sve u ovoj zemlji je naše srpsko i ostat će. Samo budimo zajedno, saborni i dostojanstveni. Tamo gdje je srpska krv data vijekovima unazad srpska zemlja i narednih stotina godina”, rekao je Ćosić.

Podsjećamo, Policijska Uprava Doboj sankcionisala je muškarca koji je u centru grada na svom automobilu istakao zastavu Republike Bosne i Hercegovine.

NAVODNO PREKRŠIO RED

Muškarac u Doboju kažnjen zbog isticanja zastave Republike Bosne i HercegovineIako su mediji u RS-u prenijeli da se radi o “ratnoj zastavi” odnosno zastavi Armije Republike Bosne i Hercegovine, prema fotografijama koje su nastale na mjestu događaja vidljivo je da se radi o zastavi Republike Bosne i Hercegovine koja je korištena kao zvanično obilježje od 1992. do 1998. godine.

klix.ba