More
  spot_img

  BiH će uskoro izvoziti ribu u Rusiju

  Bh. kompanije uskoro bi mogle početi izvoz ribe u Rusiju. Najavio je to ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac.

  – Kancelarija za veterinarstvo BiH je, u saradnji sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, usaglasila sertifikat sa Ruskom Federacijom i uskoro očekujemo izvoz ribe na ovo značajno tržište – najavio je Košarac.

  Prema postojećoj praksi, trebalo bi da uslijedi proces sertifikovanja domaćih kompanija za izvoz, u okviru kojeg se očekuje dolazak nadležnih ruskih inspektora u BiH.

  – U potpunosti smo opredijeljeni da sarađujemo sa Ruskom Federacijom, jer je tamošnje tržište veliko i značajno za poboljšanje poslovanja domaćih kompanija. Uvjeren sam da kompanije iz Republike Srpske i Federacije BiH prepoznaju ovaj kapacitet i da će se uskoro njihovi proizvodi naći na ruskom tržištu – kazao je Košarac.

  On je naveo kako je trenutno kompanija ”Ribnjak Janj” d.o.o Tropik ribarstvo iz Banjaluke nominovana za posao izvoza, ali se nada da će u narednom periodu biti povećan broj kooperanata iz oba bh. entiteta.

  D. Hadžić

  biznisinfo

  spot_img

  Aktuelno

  spot_img

  Povezani članci