Bh. kompanija donirala kamion mlijeka za Tursku i Siriju

Bosanskohercegovačka kompanija Mi99 iz Gradačca, koja uspješno posluje na tržištu BiH i regiona, još jednom je pokazala svoju društvenu odgovornost i uputila izuzetno važnu i vrijednu donaciju, nastradalima u razornim zemljotresima koji su u proteklom periodu zadesili Tursku i Siriju, te brojne stanovnike ostavili bez domova i osnovnih uslova za život.

Naime, u sklopu konvoja pomoći koji je otišao prema Turskoj, nalazi se i kamion mlijeka koji je obezbijedila ova kompanija, a čija vrijednost prelazi 45.000 KM. Ovo je samo jedan od primjera kako su i domaće kompanije svjesne razmjera katastrofe koja je  zadesila ova područja.

Ovakve događaje je nemoguće predvidjeti, te samim tim teško se od njih i zaštititi. Mi u Bosni i Hercegovini dobro znamo kako priroda zna da uništi i odnese, sve ono što se stiče godinama. Na ovim područjima, često smo bili u potrebi da nam donacije spašavaju živote, zato moramo pokazati svoju solidarnost i pomoći.

Nikada ne smijemo zaboraviti vrijedne donacije, koje su u BiH dolazile, baš, iz Turske”, poručili su iz Mi99.Ovo nije prva, ni najznačajnija donacija koju ova kompanija upućuje. Oni iznimnu pažnju pružaju zajednici u kojoj posluju i redovnim donacijama pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija, te su u svakom trenutku spremni dati i dodatnu podršku, koja treba biti prioritet svima posebno u narednom periodu.

Naše kompanije sve su svjesnije važnosti društveno odgovornog poslovanja, te se od njih, shodno tome i očekuje maksimalna uključenost u opće dobrobiti društva, ali i empatija i odgovornost prema onome što se dešava u bližem ili daljem okruženju. Ovo je jedan od načina, da se istaknu najbolji, te da se ojača i unaprijedi povjerenje potrošača.

biznisinfo. Ba