“Avaz” na licu mjesta: Rijeka Željeznica podivljala preko noći, voda došla do ruba restorana Seje Brajlovića

Jaka kiša koja je padala cijelu noć u većem dijelu Bosne i Hercegovine izazvala je probleme i građanima Kantona Sarajevo. 

Kako su za portal “Avaza” rekli iz Uprave civilne zaštite KS tokom noći su imali brojne intervencije. 

– Nemamo još uvijek konačni presjek stanja. Iako smo imali brojne intervencije nije srećom bilo ozbiljnih problema. Granađi su u strahu, ali nema potrebe za panikom – rekli su nam. 

Kako javlja “Avazov” reporter sa lica mjesta, rijeka Željeznica na Ilidži je nabujala. Iz Civilne zaštite KS navode da se bio izlio Rakovički potok.

– Rijeka Željeznica je prilično nabujala ali se još uvijek nije izlila nigdje. Došlo je na više mjesta do izlivanja manjih vodotoka, kanalizacija, a i površinske vode su pravile probleme – zaključili su.

Podjećamo, FHMZ je izdao narandžasto upozorenje za veći dio naše zemlje zbog obilnih padavina i jakog vjetra.Kako navode iz FHMZ-a, budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Plavljenje imovine i saobraćajnih mreža su moguće. Poremećaj u snadbijevanju električnom energijom, vodom i u komunikacijama je moguć. Može biti potrebna manja evakuacija. Teški uslovi za vožnju uslijed smanjenje vidljivosti i nekontrolisanog kretanja vozila uslijed vode. Budite spremni na smetnje, strukturalna oštećenja i rizik za povrede od iščupanih stabala i krhotina koje nosi vjetar. Prekidi u snadbijevanju električnom energijom su mogući.